Sitemize Hoş Geldiniz0533 372 3704

Hoşgeldiniz. Bugün

Broiler Tavuk Yetiştiriciliği Nedir?

Ana Sayfa » Genel » Broiler Tavuk Yetiştiriciliği Nedir?

BROİLER ETLİK tavukların soyları ortalama 1930’lara dayanmaktadır. Broiler etlik tavuğu, oldukça hızlı gelişmeleriyle bilinmektedir. Bu nedenle üreticiler için tercih sebebi olmaktadırlar. Yumurtadan çıktıktan sonra 45 – 50 gün içinde kesime hazır hale gelmektedirler. Ortalama kesim ağırlıkları 1800 – 2500 gram arasında değişiklik göstermektedir.

Broiler etlik tavuğu, kuluçkadan çıkar çıkmaz tavuk horoz ayrımı yapıldıktan sonra etlik piliç kümeslerine yerleştirilmektedir. Bu tavuk türlerine çiftliklerde aşamalı yem uygulaması yapılmaktadır. Bu türün yetiştirilmesinde suyun yüksek önemi bulunmaktadır.

Broiler etlik tavuğu, bol et ve az kemik üreten bir tavuk cinsi olarak bilinmektedir. Her yaştan insanın tüketebileceği bir protein kaynağı olarak soframıza gelmektedir.

04 Mart 2018

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

Yorumlar

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Facebook'ta Biz